Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Otthonunk elektromos hálózat időnként karbantartásra, és sajnos néha javításra szorul. A karbantartást többnyire a lakáselosztó igényel, javítani pedig a lámpákat, kapcsolókat, konnektorokat - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Villanyszerelés hibaelhárítás

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Villanyszerelés hibaelhárítás
Villanyszerelés hibaelhárítás
Lakáselosztó csere
Otthonunk elektromos hálózat időnként karbantartásra, és sajnos néha javításra szorul. A karbantartást többnyire a lakáselosztó igényel, javítani pedig a lámpákat, kapcsolókat, konnektorokat kell.
Hibaelhárítás

A villanyszerelés hibaelhárítás olyan gyakorlott szakembert igényel, aki járatos a jelenlegi és a régi vezetékezési szokásokban, a jellemző lámpa, konnektor bekötési hibákban.
A hibaelhárításhoz, a hibakereséshez szükséges időt nagyon nehéz meghatározni, hiszen függ a hiba jellegétől, és bizony függ a villanyszerelő szerencséjétől is. A hiba észlelése alapján a villanyszerelő meghatározza azt a néhány lehetőséget, ami okozhatja a hibát. Ezeken a lehetőségeken végighaladva sikerül megtalálni és elhárítani a hiba forrását.

A lakáselosztó karbantartása

A lakáselosztóban alapvetően nincsenek különleges alkatrészek. Általában jó, ha van benne legalább egy FI relé, és néhány kismegszakító az elmenő áramkörök számától függően. Van még az elosztóban két, kívülről nem látható, de annál fontosabb alkatrész, a föld és a nulla sín.
Az elosztó karbantartása ezen alkatrészek felülvizsgálatából, illetve az alkatrészek vezetékkötéseinek ellenőrzéséből áll. A laza vezetékkötések túlmelegedést okoznak. A legveszélyesebb és a leggyakoribb a nulla sín kötéseinek a hibája. Az összeégett nulla sín bizonytalan működést okoz a világításban, a konnektoroknál.
Hirdetés

A vezetékkötések felülvizsgálata

A lakásunk elektromos hálózatában a vezetékek elágazása, toldása úgynevezett kötődobozokban elhelyezett villamos vezetékkötésekkel van megvalósítva. Ezek a vezetékkötések sajnos potenciális hibalehetőségek. A régi kötések meglazulhatnak és ennek következtében túlmelegednek, összeégnek. Ez a hiba különösen jellemző az alumínium vezetékkötésekre. A hibák nagy százalékát ezen kötések okozzák.
Mivel a dobozok kibontása esztétikai hibákat okoz a falakon, ajánlatos a tisztasági festések előtt elvégezni a kötések felülvizsgálatát. A kötések felülvizsgálatával megelőzhetőek a váratlan elektromos hibák. Ehhez a munkához ajánlatos villanyszerelő szakembert hívni.
http://s1.tlap.hu/magazin/1608/mzn_cikk_kepek_19150/Világítás
Világítás
Világítás szerelés
Villanyszerelés hibajavítás
Villamos elosztók karbantartása
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - villanyszerelés, villanyszerelő
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-01-07 07:51:13
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü