Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mi a különbség? Ez a kérdés már annyiszor felvetődött, így gondoltam most és mindenkorra letisztázom. Tehát a modern és a contemporary nem egy és ugyan az, ahogy azt sokan gondolnák. A két - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Modern Design kontra Contemporary Design

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Modern Design kontra Contemporary Design
Modern Design kontra Contemporary Design
Mi a különbség? Ez a kérdés már annyiszor felvetődött, így gondoltam most és mindenkorra letisztázom. Tehát a modern és a contemporary nem egy és ugyan az, ahogy azt sokan gondolnák. A két stílusban az a megtévesztő, hogy a modern bútorok nagyon népszerűek és be vannak építve a contemporary stílusba.
A modern lakberendezői stílus:
A modern igazából a század közepén kialakult stílusra utal.
A modern stílus a 20-50-es években alakult ki. Ez a stílus nem változik, ez a stílus megmarad olyannak, amilyennek kialakult ebben a periódusban. Ezzel szemben a contemporary mindig változik. Úgymond a jelen idő stílusa.

Könnyen felismerhető a letisztult, díszmentes belső térről. Természetes anyagokat használnak, akárcsak fát és bőrt, de kiemelkedően használják a tíkfát és a vásznat is. A bútorok préselt falemezből és különböző műanyagokból készülnek, valamint kiegészítőnek csiszolt fémeket használnak. Ezek a bútorok nyitottak, a falak fehérek, így a belső terek tágas érzetet keltenek. A padlót nem takarja szőnyeg, vagy, ha mégis, akkor csak részben, ami gyapjúszövetből készült és semleges a színe. Hangsúlyosabb színeket is használnak, de csak mértékkel. Manapság a modern stílust inkább retrónak könyveljük el.

Na, de akkor mi a contemporary stílus?

A contemporary szó jelentése: jelenkori, korszerű, népszerű. Tehát ez a stílus a ma divatjából, vonásaiból, stílusaiból meríti a jellemzőit, vonásait.
A contemporary lakberendezési stílus eklektikus abból a szempontból, hogy folyamatosan változik. Különböző periódusokból stílusokat és tárgyakat kölcsönöz. Nem az a célja, hogy újonnan tervezett legyen. Például: a modern stílusú bútorokat és a modern művészetet gyakran beépítik a contemporary stílusba, akárcsak a tradicionális díszléceket vagy más kiegészítőket.

Manapság a contemporary stílusra jellemző a személyre szabottság, a nagy ablakok, az egyedi vagy furcsa formájú alakzatok, nyitott, harmonikus terek, magas minőségi faanyagok, króm kiegészítők, mindezt ötvözve van az időtálló klasszikus eleganciával.
Nagy valószínűséggel húsz év múlva más színek és formák fogják jellemezni a contemporary stílust.
Kényelem és fenntarthatóság kulcsfontosságú értékek egy ilyen stílusú otthonban. Annak ellenére, hogy luxushatást keltenek ezek az otthonok, nem feltétlenül kell sokat költenünk arra, hogy személyre szabott contemporary stílusú otthonunk legyen.
Hirdetés
http://s1.tlap.hu/magazin/1608/mzn_cikk_kepek_21906/Fürdőszoba
Fürdőszoba
Fürdőszoba tervezése
Lakberendezés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Lakberendezés, Modern lakberendezés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-10-22 18:23:49
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü