Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Lakásfelújításnál sokan csak a külső burkolatok felújításában gondolkodnak, festés és csempézés felújítása. Az esetek nagy részében nem gondolnak a falakban megbúvó vezetékek, csövekre. - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Milyen lehetőségeink vannak lakásfelújításnál villanyszerelés szempontjából?

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Milyen lehetőségeink vannak lakásfelújításnál villanyszerelés szempontjából?
Milyen lehetőségeink vannak lakásfelújításnál villanyszerelés szempontjából?
Panellakás villanyszerelés - Milyen lehetőségeink vannak lakásfelújításnál villanyszerelés szempontjából?
Lakásfelújításnál sokan csak a külső burkolatok felújításában gondolkodnak, festés és csempézés felújítása. Az esetek nagy részében nem gondolnak a falakban megbúvó vezetékek, csövekre. Sokszor találkoztunk már olyan esettel, amikor valaki vett egy lakást kifestette és a beköltözéskor szembesült vele, hogy a villamos hálózat nem működik megfelelően.
A régebbi építésű lakásokban, házakban a villamos hálózatot nem a mai igényeknek megfelelően lettek megtervezve és kiépítve. Napjainkban a villamos fogyasztók körül vesznek minket, ez megnövekedett fogyasztási igényt sok esetben nem képesek ellátni a régi villanyszerelési hálózatok. Ezért is javasoljuk a felújítás előtt villamos szakemberrel átvizsgáltatni a hálózatot és a kötési pontokat mielőtt a festő eltakarja a dobozokat.

Lakásfelújításnál is az egyik lényeges szempont a pénz melyet a felújításra költünk. A villanyszerelésnél is az a helyzet, hogy a minőségi munkához minőségi anyagokra van szükség melyeket meg kell fizetni. Mivel a villamos áram hatása az emberi életre nagyon veszélyes ezért igyekezzünk a megfelelő aktív és passzív villamos védelmi rendszereket kiépíteni és alkalmazni.

A villamos hálózatot érdemes az egyéni igényeknek megfelelően kialakítani, sok hasznos ötletre lelhetünk az interneten is, melyekre mi még nem is gondoltunk. Sokféle vezérlés és kapcsolás megoldható a különböző rendszerek összekapcsolásával. Villanyszerelés nem kizárólag az erősáramú villamos hálózatra kell gondolni, hanem a gyengeáramú rendszerekre is. A megvásárolt házimozi rendszer hangfal kábeleit elrejthetjük a falban, ezáltal sokkal esztétikusabb megjelenése lesz a nappali szobában. A riasztó rendszer segítségével megoldhatunk egyszerűbb vezérlési feladatokat, melyek a lakás egyes részeit vezérli.
Hirdetés

Természetesen itt is igaz, hogy aki többet áldozz a villanyszerelési hálózatra az komolyabb épületvezérlési funkciókat is elérhet. Ebbe a kategóriában már az úgynevezett intelligens épület vezérlési rendszerek tartoznak, szokták még úgynevezett okos házaknak nevezni ezen rendszereket. Az intelligens épület villanyszerelési rendszerek alkalmazása esetén olyan funkciói lesznek az épületünknek melyek teljesen maguktól vezérlik az épületet a nap állásának és a szél erejének megfelelőn.

Az ébresztő megszólalásával egy időben kinyílnak az adott helység redőnyei is, így a reggeli napsütés jótékony hatását is élvezhetjük. Persze ha később szeretnénk ilyen és ehhez hasonló funkciókat megvalósítani, akkor korlátozottabb formában lehetőségünk nyílik rá rádiófrekvenciás berendezések alkalmazásával, ezek a rendszerek nem igényelnek vezeték hálózatot. Ha lakásfelújításnál ilyen intelligens épület vezérlési rendszert szeretnénk alkalmazni érdemes tájékozódni, hiszen sokféle gyártó van a piacon.

Összességében elmondható, hogy a villanyszerelési hálózat felújítása is rengeteg lehetőséget kínál a lakásfelújításnál. A legfontosabb természetesen a lehető legnagyobb biztonságra kell törekedni, mert emberi életek múlhatnak a nem megfelelően kivitelezett villanyszerelési hálózaton. Ezért is fontos, hogy megfelelő villanyszerelő mestert válaszunk a villamos hálózat kialakításához.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Lakásfelújítás, Villanyszerelés, külső burkolatok felújítása, lakás, otthon
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-06-01 21:21:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü