Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mi a lakásfelújítás célja? A lakásfelújítás tervezésekor fontos, hogy pontosan meghatározzuk, milyen legyen a felújított lakás, milyen feltételeknek kell megfelelnie. Ez talán furcsán hangz - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Mi pontosan a lakásfelújítás célja

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Mi pontosan a lakásfelújítás célja
Mi pontosan a lakásfelújítás célja
Mi a lakásfelújítás célja? A lakásfelújítás tervezésekor fontos, hogy pontosan meghatározzuk, milyen legyen a felújított lakás, milyen feltételeknek kell megfelelnie. Ez talán furcsán hangzik, hiszen a felújítás gondolata azért merül fel, mert a jelenlegi állapotok nem megfelelőek számunkra. A célunk tehát az, hogy ezen változtassunk. Mégis érdemes ezt a témát egy kicsit tovább boncolgatni. Az egyik cél lehet az új, a nekünk tetsző lakás dizájn kialakítása.
A másik cél, ami nem kevésbé fontos, hogy a felújított otthonunk hosszú távon biztonságosan és energiatakarékosan használható, működtethető legyen.

A lakásdizájn

A lakásbelső dizájnt meghatározzák a burkolatok, a falak színe, mintája, a nyílászárók, a bútorok típusa, és a különböző lakberendezési ötletek a világítástól a lakás felszerelési tárgyakig. A dizájn meghatározása általában nem a lakásfelújítás kivitelező feladata. Ez a feladat a tulajdonosra hárul. Igaz egyre gyakrabban bízunk meg egy profi szakembert, belsőépítészt, vagy lakberendezőt a tervezésre, de a végső döntés mindig a lakás tulajdonosáé.
A lakásbelső kialakításának költségeit nagyobb részben a burkoló anyagok, bútorok, nyílászárók, lakás felszerelési tárgyak költsége teszi ki. A kivitelezési költség, munkadíj itt kisebb részt képvisel. Itt említeném meg, mennyire fontos a megfelelő kivitelező kiválasztása. Hiába vásároljuk meg a különleges burkolatokat, nyílászárókat, ha nem szakszerűen kerülnek beépítésre.
Hirdetés

A biztonságos és energiatakarékos lakás

Itt következnek azok a tételek, amelyek nem látszanak, nincs hatásuk a dizájnra, de mégis nagyon sokba kerülnek.
Az energiatakarékos lakáshoz hozzátartoznak a jó hőszigetelési képességgel rendelkező nyílászárók és a korszerű, szabályozható fűrési rendszer. A korszerű, jó hőszigeteléssel rendelkező ablakok szinte ugyanúgy néznek ki, mint a szerényebb tulajdonságokkal rendelkező társaik, de lényegesen drágábbak. Az energiatakarékos fűtés rendszer alkotóelemei is szinte ugyanazok, mint a fűtési rendszereké általában, de a modernebb rendszerek és azok kivitelezése nagyobb költségeket képviselnek.
A magasabb műszaki tartalommal bíró víz és villamos hálózat biztonságosabbá teszi a használatot, de a kivitelezés költsége nagyobb.

A lakásfelújítás tervezésekor e célok és persze az anyagi lehetőségeink összehangolásával kell meghatároznunk melyik szempontot milyen súllyal, vesszük figyelembe. A célok pontosításakor sajnos nem kevés kompromisszumra kényszerülünk.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - a lakásfelújítás célja, lakásdizájn, energiatakarékos lakás, biztonságos lakás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-16 10:01:50
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü