Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Már Magyarországon is oktatják a standardokat. Az építészek és az építtetők is egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a passzívházak felé. Ezek építése ugyanis hosszú távon, emelkedő energia - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Magyar passzívház tanfolyam

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Magyar passzívház tanfolyam
Magyar passzívház tanfolyam
Magyar passzívház tanfolyam indul - Passzívház standard
Már Magyarországon is oktatják a standardokat. Az építészek és az építtetők is egyre nagyobb érdeklődéssel fordulnak a passzívházak felé. Ezek építése ugyanis hosszú távon, az emelkedő energiaárak mellett kifizetődőbb lehet, mint a hagyományos építési módok. Idén indul az első hazai tanfolyam, ahol elsajátíthatók az előírások.
Szigorú követelményrendszer - A passzívház standard egy nagy pontossággal meghatározott követelmény-rendszer: az épületet csak akkor nevezhetik passzívháznak ha ezeket betartja. Például a tervezés során az épület energiamérlegét - nemzetközi szabványokra alapozott - számítással kell igazolni.

A passzívházak minőségbiztosítására létezik egy, a darmstadti Passivhaus Insitut által kidolgozott nemzetközi minősítő rendszer, amelyet Sariri-Baffia Enikő, okl. építőmérnök vezetett be hazánkban. Az ő véleményét ismerhetjük meg azzal kapcsolatban, hogy milyen előnyöket és újdonságokat tartogat a szakemberek és a lakók számára ez a technológia.

A passzívház technológia valamilyen divatos építési irányzatnak tekinthető, vagy inkább egy már régi, elemeiben meglévő építési módszernek?

A passzívházak összes komponense létezett már korábban is önálló formában (pl. három rétegű üvegezés, szellőztető berendezés, hőszigetelés, stb.), de nem volt egy egységes rendszerbe foglalva annak érdekében, hogy minimális energiaigényű házakat lehessen kiváló minőségben, nagy tömegben építeni.
Hirdetés

Az 1990-es években a darmstadti Passivhaus Institut állította fel a passzívház strandard rendszerét, ma már a megépült projektek száma meghaladja a 30.000-et. Németországban több nagyvárosban, sőt a teljes hesszeni tartományban már eldöntötték, hogy az állami épületeket csak passzívházként valósítják meg.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Passzív, ház, passzívház, tanfolyam, indul, passzívház standard
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-19 23:12:33
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü