Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Izgalmasat, újat kitalálni már-már kötelező a divat világában. Bőséges és érdekes kínálattal sorakoznak a lakberendezési trendek idén is, lehetőséget adva valami különleges, valami nagyszerű - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Lakberendezési trendek 2016-ban

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Lakberendezési trendek 2016-ban
Lakberendezési trendek 2016-ban
Lakberendezési trendek
Izgalmasat, újat kitalálni már-már kötelező a divat világában. Bőséges és érdekes kínálattal sorakoznak a lakberendezési trendek idén is, lehetőséget adva valami különleges, valami nagyszerű kipróbálására. 2016 dekorációs megoldásai sokfélék, a kérdés, mennyit költhetünk a dizájnra, mit engedhetünk meg magunknak, és mit nem. A határ ugyanis a csillagos Ég, ha divatról van szó.
Ötlet, tervezés, megoldás

Belsőépítészeti tervezés részben a szakember, részben a lakás tulajdonosának feladata. A közös munka hozza meg a látványos eredményt, hozza létre azt az álomotthont, ahol kellemes a tartózkodás akár hosszú távon is.

Az aktuális trendek befolyása a lakásdivatra kétségkívül óriási. Nemcsak a magazinok, de a közösségi média is ontja az információkat és bizarr ötleteket, buzdít önmegvalósító kreativitásra. Már tudjuk, stílusos otthon után vágyakozva nem mindegy, mit teszünk a falra, hogyan használjuk ki lakásunk készen kapott beosztását. Akinek már van tapasztalata a lakberendezést illetően, elismeri, a kevesebb néha több.

Mindenképpen fontos a személyes kapcsolat kiépítése az épülettel és a szobákkal, jó tudni, mihez akarunk kezdeni az ingatlan adottságaival. Megálmodhatjuk a vagányabb, merészebb kialakítású tereket, vagy lelkesedhetünk a szolidabb klasszikus formákért. A saját színvilág megteremtése önmagáért beszél.

A választás rajtunk áll! Mindig saját ízlésünktől tegyük függővé lakásunk kinézetét, berendezését. Ízlés dolgában ne legyünk megalkuvóak, a személyes igényeink domináljanak, ne mások véleménye.
Design trendek

Konyha trendek

Az amerikai és az európai lakberendezési tippek összehasonlításakor kiderül, hogy mindig van új a Nap alatt. A kölcsönös egymásra hatás jegyében, a kontinensek kultúrájából kiindulva szerveződnek meg azok a mélyre ható stílusirányzatok, melyek alapjaiban megváltoztatták a konyha és a fürdőszoba szerepét.

A konyha hangulatos mini otthon lett, a fürdőszoba pedig valóságos szobává alakult. A nappalikból kikerülő vagy elbúvó TV új perspektívákat kínál immár a család figyelmének lekötésére. A fókuszba a mindig mutatós kandalló került, mely nem csak a hideg téli estéket teszi hangulatossá.

Figyelembe véve a közízlést, érdemes elgondolkodni a texturált falpanelek és csempék kombinált használatán, ami némi extravaganciát kölcsönöz a falfelületeknek. A 3D-s hatás eléréséhez módszeres kidolgozásra van szükség, alapos felkészülésre a kivitelezéshez.

2016-ban a fa, az alumínium és az acél a legkedveltebb belsőépítészeti alapanyag, nem beszélve a szövetekről. Akár régi, akár új házról van szó, a szobák kialakításánál harmóniára kell törekedni, nem jó, ha a helységek túlságosan eltérnek egymástól. A színek, a burkolatok között legyen átmenet, összefüggés.

Faldekorációs trendek

Már a falfesték helyes megválasztásával jelentős változás érhető el lakásunkban. Lecserélve a korábbi márkát, fessünk metáleffekt festékkel és zománccal! Az örökzöld fehéret nem lehet megunni, bármihez passzol, végtelen számú kísérletezésre ad alkalmat. A sárga színt 2016-ban felváltja a zöld és a klasszikus barna.

Főként árnyalatokban jelentkezik az eltérés, a finom hatások, ecsetkezelések mutatják meg, miként lehet egy lakást harmonikussá, igazán otthonossá tenni. A föld- és pasztellszínek dominanciája ellenére figyelembe vehető egyéb ötlet is, ha történetesen konkrét elképzelésünk van az ideális falszínről.

A kombinálás geometrikus alakzatokat eredményezhet, kifejező és egyedi megoldást jelent. Ha ki szeretnénk emelni bizonyos felületeket, erős, tetszetős színekkel dolgozzunk! Az anyagválasztás során érdeklődjünk, mi lenne célravezetőbb hosszabb távon, mi hozza ki az adott helységből a legtöbbet.

Trendi beltéri kialakítás

A lakásfelújítás lehet egyszerű is, ha nem tervezünk nagy átalakítást. Gyakori változtatásoknál érvényesül az egyéni ízlés, amikor is mindent alávetünk aktuális hangulatunknak, még a berendezési tárgyakat is. Áthelyezések, cserék, likvidálások és új szerzemények jellemzik innovatív elképzeléseinket az ideális lakásról az adott pillanatban. Ha nem mániás lakberendezési szokásról van, hanem időszerű felújításról, csak hosszú távon érdemes gondolkodni.

Mi mihez megy, mi szolgálja leginkább kényelmet, legyen szempont a tervezéskor. A falak és a terek összhangba hozása, a színek megválasztása sokat számít. Természetesen a bútoroknak is illeszkedniük kell a szoba stílusához, elhelyezésüknél számít a tér nagysága. A térhatás napjainkban meghatározó, a helységek optimális kialakításánál lényeges a méret.

Ma már nem divat a túlzsúfolt tér, minden bútordarab egy komplex egész része. A falba süllyesztett polcrendszer karcsúsít, elrejti a láttatni nem kívánt tárgyakat. Fából készült berendezések gondoskodnak a természetes hatásról, kiemelve az adott fatípusok jellegzetes árnyalatát. Ha összegezni szeretnénk 2016 új trendjét a lakberendezésben, úgy nevezhetnénk meg az új divatot, mint a hagyományos motívumok ötvözését a modern anyagokkal klasszikus, de arányos elrendezésben.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - lakberendezés, lakberendezési trendek, lakásfelújítás
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2016-01-31 20:40:51
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü