Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kinek mi jut eszébe a „lakberendezés” szó hallatán? - Valami olyan dolog, amihez mindenki ért? - Hideg - A lakás falszíneinek kitalálása, meg esetleg függönyválasztás? - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Lakberendezés

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Lakberendezés
Lakberendezés
Lakberendezés - Lakberendezőtől kérjünk segítséget
Kinek mi jut eszébe a „lakberendezés” szó hallatán? - Valami olyan dolog, amihez mindenki ért? - Hideg… - A lakás falszíneinek kitalálása, meg esetleg függönyválasztás? - Hmmm… hideg, de azért már kevésbé… - Lakásfelújítás, amitől mindenki retteg? - Nem, ez is hideg, bár a lakásfelújításhoz van köze…
Na jó, elárulom. A lakberendezés egy fiatal szakma, amit éppúgy iskolában lehet tanulni, mint minden más szakmát, és persze elengedhetetlen hozzá a jó ízlés, az anyagok és termékek széleskörű ismerete, és az empatikus készség.

Akkor hát van olyan ember, aki nem tudja berendezni a saját lakását? - Nem, ilyen ember nincs, mint ahogy olyan sincs, aki ne tudna megfésülködni, mégis frizuráért mindenki a fodrászhoz megy. Igaz?

A lakberendező felméri igényeinket, amit elvárunk a lakástól, és felméri a tereket, hogy pontosan lássa, megvalósítható-e, amire vágyunk. Meghatározza a lakás funkcionális felosztását, ha kell, falakat mozgat, világítást tervez, és természetesen a bútorokat, színeket és kiegészítőket is megtervezi, vagy segít kiválasztásukban.

A lakberendezők csak boltokba járnak, és a lakás közepén állva dirigálnak, mint az amerikai műsorokban? - Nem, a lakberendező alapvető kommunikációs eszköze a rajz, mégpedig a korrekt, méretezett, és méretarányos rajz. A lakás felosztása, stílusa, bútorozása először papíron, vagy számítógépen születik meg, és amikor az már készen van, akkor indul a munka a lakásban.
Hirdetés

Akkor mégiscsak áll a lakás közepén és dirigál? - Ha úgy vesszük... de nem dirigál, hanem instrukciókat ad a kivitelezőknek, hogy a valóságban pontosan az épüljön meg, vagy készüljön el, ami a papíron korábban megszületett. Ez nagy terhet vesz le az ember válláról, hiszen nem neki kell kitalálni, hogy mi hogy legyen, nem fog kiderülni semmi olyan, hogy nem fér be valami, vagy nem illik oda, és a kivitelezők is koordináltan, terv szerint tudnak dolgozni. A költségek és az időráfordítás is könnyebben tervezhető, ha lakberendezőtől kérünk segítséget.

Nos, ha most megkérdezem újra, hogy mi jut eszedbe a lakberendezés szó hallatán, akkor mit mondasz? - Most már tudom. A lakberendezés szóról olyan szakemberek jutnak eszembe, akik leveszik a lakásfelújítás terhét a vállunkról, és garanciát jelentenek arra vonatkozóan, hogy a lakásunk otthonos, funkcionális, és stílusos lesz, a felújítás pedig pontos, tervezhető, és zökkenőmentes.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Lakberendezés, lakás, belsőépítész, szoba, empatikus készség, ízlés
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-18 19:21:02
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü