Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lakásfelújítás tervezgetésekor gondoljunk az energiára is. A lakásunk energiafelhasználásának csökkentése érdekében a legtöbbet a lakásfelújítás alkalmával tehetünk. Egy társasházi lakás - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Lakásfelújítás után energiatakarékos lakás

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Lakásfelújítás után energiatakarékos lakás
Lakásfelújítás után energiatakarékos lakás
Lakás energiatakarékosan
A lakásfelújítás tervezgetésekor gondoljunk az energiára is. A lakásunk energiafelhasználásának csökkentése érdekében a legtöbbet a lakásfelújítás alkalmával tehetünk. Egy társasházi lakás fűtési rendszerének, a külső hőszigetelés hatékonyságának érdekében nem sokat tehetünk a felújítás alkalmával. De a belső felújítás lehetőséget ad egy sor olyan technológia beépítésére, amely egy takarékosabban üzemeltethető lakást eredményez.
A hőenergia

A lakásfelújítás alkalmával általában sor kerül a nyílászárók cseréjére.

Nem mindegy, hogy milyen nyílászárót választunk. Az alapvetően jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkező ablakoknak is javul a hőszigetelése, ha kapnak kívülről egy redőnyt, az ablak külső védelméről nem is beszélve.

Ilyenkor a legegyszerűbb a fűtésszabályozás helyiségenkénti kialakítása, ami szintén megtakarítást eredményez. Gondoljunk a lakás szellőztetésére is. A bukóra nyitott ablakon csak a meleg távozik, a szellőztetésnek kicsi a hatásfoka. A hatékony szellőztetés a következő: a fűtést lekapcsoljuk, a szellőztetésre tervezett ablakokat kitárjuk, majd a szellőztetés végén az ablakokat becsukjuk, a fűtést visszakapcsoljuk.

A víz


Az ivóvíz takarékos felhasználása érdekében is sokat tehetünk, különösen így, hogy azt használjuk mosásra, mosakodásra, és a WC öblítésére is. A lakásfelújításkor cserére kerülnek a csaptelepek, a háztartási gépek, a szaniterek is. Kiválasztásuknál gondoljunk a víztakarékosságra is. Válasszunk víztakarékos csaptelepeket, WC öblítőtartályt, mosógépet, mosogatógépet.
Hirdetés

Az elektromos áram

Az elektromos energia takarékos felhasználására is lehetőséget biztosíthatunk a lakásfelújítás alkalmával.
Már a tervezéskor gondoljunk a világításra! A világítási, megvilágítási igényünk energiatakarékos fényforrásokkal történő biztosítására. Az egyes lámpák kapcsolásának praktikus kialakításával kevesebb ideig fognak világítani. A háztartási gépeink kiválasztásánál, szintén legyen az egyik fő szempont az energiatakarékosság. Ne féljünk az új technológiák használatától. Például egy indukciós tűzhellyel sok energiát takaríthatunk meg.

Ezekkel a megoldásokkal is sokat tehetünk a környezetünkért, no meg a pénztárcánkért is.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - lakásfelújítás, energiatakarékos lakás, ivóvíz takarékos felhasználása, energia
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-06-28 06:51:18
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü