Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lakásfelújítás tervezése. A lakásfelújítás az ingatlanpiaci helyzethez igazodva egyre vonzóbb perspektíva az otthont keresők számára. A lakásfelújítás alkalmával, olyan átalakítások, - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Kell-e Műszaki Ellenőr a lakásfelújításhoz?

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Kell-e Műszaki Ellenőr a lakásfelújításhoz?
Kell-e Műszaki Ellenőr a lakásfelújításhoz?
Lakásfelújítás magas műszaki tartalommal!
A lakásfelújítás tervezése. A lakásfelújítás az ingatlanpiaci helyzethez igazodva egyre vonzóbb perspektíva az otthont keresők számára. A lakásfelújítás alkalmával, olyan átalakítások, változtatások történnek az épületeken, hogy az már komoly szakmai kihívás a kivitelezők részére. Egyre gyakoribb a felújítás, átalakítás belsőépítésszel történő terveztetése.
De ki ellenőrzi a kivitelezést?

A megfelelő kivitelező kiválasztása a legfontosabb a lakásfelújítás alkalmával is. A kivitelezés folyamatába, azért szükséges beépíteni a megfelelő minőségellenőrzési pontokat is.

A tulajdonos leellenőrzi a generál-kivitelezővel együtt, hogy a kivitelezés minősége megfelel a vállalásnak, az előírásoknak, illetve a beépített anyagok gyártói technológiai előírásainak.
Még hatásosabb az ellenőrzés, ha a tulajdonos ezt szakemberre bízza. Egy műszaki ellenőrnek, ehhez megvan a gyakorlata, és megvan a szakmai tudása is.

A műszaki ellenőr feladata

A műszaki ellenőr feladata a lakásfelújítás alkalmával is a munkák ellenőrzése, a munkafolyamatok figyelemmel kísérése, a szakszerű kivitelezés biztosítása, a megrendelő képviselete a lakásfelújítás munkaterületén.
Hirdetés

Kinek érdeke a műszaki ellenőr jelenléte?

Sajnos sokszor a műszaki ellenőr szolgáltatását úgy hirdetik, hogy ennyi, meg annyi milliót takarít meg az építtető számára. Valójában a műszaki ellenőrnek nem az utólagos hibalista generálás a feladata, hanem a megfelelő minőség biztosítása a lakásfelújítás folyamán.

Ehhez egyébként megvannak a jogosultságai is. Ellenőrizheti a munkafolyamatokat, kiköthet olyan kivitelezési pontokat, amelyeknél a folytatással meg kell várni az ellenőrzést, és végső esetben leállíthatja az építkezést.

Amennyiben elfogadjuk ezt a tényt, már nem is lesz a kivitelező számára annyira Mumus a műszaki ellenőr.
A lakásfelújítás kivitelezőjének az érdeke.

A lakásfelújítás generál-kivitelezőjének a műszaki ellenőr jelenléte még előnyös is lehet. Igaz, hogy egyeztetni kell vele a kivitelezés ütemtervét, biztosítani kell számára az ellenőrzés elvégzésének a feltételeit, de az adott munkafolyamat ellenőrzése után nyugodtan folytathatja a munkát, abban a tudatban, hogy minden rendben van.

A műszaki ellenőr bizonyítja, a korrekt, minőségi kivitelezést, amit a megrendelő is elfogad.
Ha a lakásfelújítás kivitelezőjének nincs takargatni valója, nem fél a műszaki ellenőr jelenlététől. Sőt örül neki.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - lakásfelújítás, műszaki ellenőr
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-09-12 09:13:43
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü