Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egyre többen nevezik árrobbanásnak a budapesti lakásárak alakulását. Abban mindenki egyetért, hogy a lakások keresletnövekedésének egyik oka Budapesten a növekvő befektetési ingatlanvásárlás. Azzal - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Ingatlanlufi, vagy indokoltan emelkednek a lakásárak Budapesten?

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Ingatlanlufi, vagy indokoltan emelkednek a lakásárak Budapesten?
Ingatlanlufi, vagy indokoltan emelkednek a lakásárak Budapesten?
Ingatlanlufi Budapesten?
Egyre többen nevezik árrobbanásnak a budapesti lakásárak alakulását. Abban mindenki egyetért, hogy a lakások keresletnövekedésének egyik oka Budapesten a növekvő befektetési ingatlanvásárlás. Azzal sem vitatkozik senki, hogy az befektetési lakásvásárlás megtérülését a lakás bérbeadásában látja a befektetők nagy százaléka.
Abban már különböznek a vélemények, hogy Magyarországon milyen mértékben emelkedhet az életvitelszerűen bérlakásban élők száma. Egy ilyen változáshoz azért idő kell.

A befektetési botrányok ingatlanpiaci hatásairól pedig már volt szó az Ingatlanmustra blogon

Igaz, jelentős kereslet mutatkozik Budapesten az esztétikusan felújított, berendezett bérbeadó lakásoknál. Az is igaz, hogy ezt a keresletet jelentős részben az egyetemisták, főiskolások, középiskolások generálják, de ez viszonylag hamar kielégíthető.

Egy másik csoport a fiatal diplomások köre, akik a munkahelyükhöz, barátaikhoz közel bérelnek lakást. Ezen csoportok jelentős vagy folyamatos bővülésére nincsenek egyértelmű jelek. Ezek az igények is hamar kielégíthetőek.

A munkahelyek számának gyarapodásából, a fizetések emelkedéséből sem látszik a lakásvásárlási igény jelentősebb emelkedése. Igaz, a külföldiek szívesen vásárolnak átmeneti otthont Budapesten, de ez a kör eddig is jelenvolt az ingatlanpiacon.

Az ingatlanhitelezés konszolidálódni látszik, ez jó hatással lehet a lakásárak alakulására. De a devizahiteleseket mentő intézkedések sem tudnak mindenkit megmenteni, így előbb-utóbb megjelennek még plusz ingatlanok a piacon.

Nos, az ingatlanlufi kérdést majd megválaszolják a gazdasági, pénzügyi szakemberek adatokkal alátámasztva. A cikk írója csak az aggodalmait tette közzé, reméljük ezek teljesen alaptalanok.
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - ingatlanárak, ingatlanmustra,
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2015-04-25 09:12:46
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü