Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Számtalan társasházi lakás rendelkezik egyedi gázfűtéssel. A lakásfelújítás alkalmával a gázfűtés is korszerűsítésre kerül. A régi társasházi lakásokban a gázfűtésnek két kombinációja létezi - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Gázfűtés korszerűsítése

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Gázfűtés korszerűsítése
Gázfűtés korszerűsítése
Számtalan társasházi lakás rendelkezik egyedi gázfűtéssel. A lakásfelújítás alkalmával a gázfűtés is korszerűsítésre kerül. A régi társasházi lakásokban a gázfűtésnek két kombinációja létezik. A gázkonvektoros és a valamilyen gázkazánnal működtetett fűtés. A fűtéskorszerűsítésnek a célja, hogy egy hosszútávon működtethető, minél energiatakarékosabb fűtési rendszer kerüljön kiépítésre.
A gázkonvektorok

A felújítás alkalmával a konvektorokat célszerű kiváltani valamilyen költséghatékonyabb gázkazánnal működtethető központi fűtésre. Sajnos nem minden esetben van erre lehetőségünk. Nem minden lakásban van lehetőség a gázkémény kialakítására, vagy a magas költségek miatt nem éri meg a kiépítése.
Ilyenkor az a lehetőségünk marad, hogy a meglévő gázkonvektort kicseréljük egy biztonságosabb, hatékonyabb készülékre. Meg fogunk lepődni, milyen sok esztétikus gázkonvektor, látvány konvektor kapható a kereskedelemben. Itt kiemelném a látvány konvektorokat. Ezek a gázkészülékek tökéletesen illeszthetőek a lakás dizájnhoz. Már a tervezéskor számoljunk azonban azzal, hogy a gázkonvektor csere engedélyköteles, ha más típust szereltetünk fel. Ezekben a szakmai kérdésekben segítségünkre lesz egy gázszerelő szakember.
Hirdetés

A gázkazánok

A leghatékonyabb fűtés a gázkazánnal üzemeltetett fűtési rendszer. Az energiatakarékos fűtésre a gázkazán önmagában nem garancia. A modern gázkazánhoz egy hatékonyan szabályozható fűtési rendszer is szükséges. Jelenleg a kondenzációs kazánok között találjuk meg a leg energiatakarékosabb készülékeket. A lakás fűtési köreit úgy alakíttassuk ki a szerelővel, hogy helyiségenként szabályozható legyen. Itt nem a radiátor termosztátokra gondolunk, hanem a fűtési körök, már a kazánnál történő elosztására. Erre megvannak a korszerű fűtéselosztási technológiák, csak alkalmazni kell őket.
Csak ott fűtsünk, ahol szükséges! A fűtési körök kialakításánál sokszor figyelmen kívül hagyjuk a csövek szigetelését. Így a távolabbi helyiségek csövei fűtik azokat a szobákat is, amelyen keresztül vezetnek. Így fordulhat elő, hogy bizonyos radiátorokat folyamatosan zárva tartunk, mert így is meleg van a helyiségben. Ezek a rendszerhibák rontják a fűtésünk hatékonyságát.
Gázkazán Gázkazán
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - fűtésszerelés, gázszerelés, gázkonvektor, gázkazán
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-01 08:55:57
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü