Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Amikor a lakás teljes körű felújítási munkálatait szeretnénk elvégeztetni, mindenképpen érdemes átgondolnunk a számunkra megfelelő árnyékolástechnikai megoldások alkalmazási lehetőségeit és - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

Árnyékolástechnika lakásfelújításkor

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
Árnyékolástechnika lakásfelújításkor
Árnyékolástechnika lakásfelújításkor
Árnyékolástechnika
Amikor a lakás teljes körű felújítási munkálatait szeretnénk elvégeztetni, mindenképpen érdemes átgondolnunk a számunkra megfelelő árnyékolástechnikai megoldások alkalmazási lehetőségeit és előnyeit. A lakáskultúra fejlődésével párhuzamosan egyre több árnyékolástechnikai termék áll rendelkezésünkre, melyek közül elsősorban a személyes igények alapján választhatunk.
A redőny nem véletlenül említhető a legismertebb és legszélesebb körben alkalmazott árnyékolóként. Kiváló technikai mutatóinak köszönhetően optimális megoldást jelent a szobák árnyékolására, illetve kiváló másodlagos paraméterei is érdemelnek néhány szót.

A hőszigetelési mutatónak köszönhetően nem csak a nyári napsütés ellen védekezhetünk, de a téli hidegben is védi a háznak a szigetelés szempontjából leggyengébb pontjait, a nyílászárókat. A hangszigetelésben is remek szolgálatot tesz, főképpen egy zajos városban vagy egy forgalmas út közelében. Természetesen nem feledkezhetünk meg a redőny felülmúlhatatlan fényzáró tulajdonságáról sem.

Egyre nagyobb teret hódítanak a zsaluzia megoldások. A zsaluzia nem más, mint egy az ablakra kívülről felszerelt reluxa. Rendkívül elegáns árnyékolóként beszélhetünk róla. Megfelelő típus- és színválasztás esetén a ház igazi díszei lehetnek. Mivel a zsaluziákat gyakran használjuk a fény mértékletes áteresztésére, azaz fényes lakásban vagy félhomályban is szem előtt maradnak, ezért ajánlott semleges színben választani vagy pedig olyan árnyalatban, ami harmonizál a külső és belső fal színével.
Hirdetés

Az árnyékolás természetesen más eszközökkel is lehetséges, melyeket az ablakok belső oldalán helyezünk el. Igen népszerű megoldásnak számítanak a roletták és a reluxák. A roletta rendszerint minőségi vászonból készült árnyékoló, melynek egyes típusai hővisszaverő tulajdonsággal is rendelkeznek. Ezzel szemben a reluxa lapokból összeállított árnyékoló, ahol a lapok szögének állításával szabályozható a bejövő fény mennyisége.

Ha árnyékolástechnikai megoldásokról és lehetőségekről beszélünk, akkor szólnunk kell a szalagfüggönyről is. Az egyszerű megjelenésének és a gyakorlatias használatának köszönhetően egyaránt kiválóan alkalmas otthoni használatra és akár egy irodahelyiség árnyékolására is. A szalagfüggöny eleganciát hordoz magában, amelyet megfelelő színválasztással hangsúlyozhatunk. A Fehér és Társai kft. a bemutatótermében bővebb információval szolgál bármely árnyékolóról, illetve a termékek testközelből is megtekinthetőek.
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Redőny, Zsaluzia, Árnyékolástechnika, lakásfelújítás, lakáskultúra
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-06-13 07:35:28
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü