Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A nyári nagy melegben a tetőtéri lakások rendkívül fölmelegedhetnek, ráadásul nagyon nehéz őket újra lehűteni. Ennek oka, hogy a tetőablakok akár merőlegesen is állhatnak a napsugarakra, a m - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

A tetőablak árnyékolása

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
A tetőablak árnyékolása
A tetőablak árnyékolása
A nyári nagy melegben a tetőtéri lakások rendkívül fölmelegedhetnek, ráadásul nagyon nehéz őket újra lehűteni. Ennek oka, hogy a tetőablakok akár merőlegesen is állhatnak a napsugarakra, a meleg pedig egyébként is fölfelé száll. Ha nem árnyékoljuk megfelelően az ablakokat, akkor szaunává változhat a lakásunk.
Szerencsére a tetőtéri ablakoknál alapvető a redőny vagy más sötétítő megoldás, hiszen a gyártók is tisztában vannak azzal, milyen fontos eszközök ezek, s jóval többről van itt szó, mint kényelmi felszerelésről.

Egy megfelelően telepített külső hővédő roló egyébként akár a hőenergia 90%-át is kint tudja rekeszteni.

A fényzáró roló sötétítő funkcióval is bír. A roletta csak árnyékol, tompítja a bejutó fényt. Dekorációs célra is használják, de megfogja a hőenergia jelentős részét is. A harmonikaroló úgy működik, mint a hagyományos ablakoknál a függöny: megakadályozza a belátást, de a fényt beengedi. A leeresztés szintje szerinti mennyiségben engedi át a fényt, tehát még nagyobb mozgásterünk is van, mint egy függöny használatakor. A reluxa is hasonlóan működik, de nem kötelekkel működtethető. A reluxa lamelláin nincsenek lyukak, így nem tűz be a fény.
Hirdetés

A már említett külső hővédő roló fényzárás nélkül fogja meg a hőenergiát, a szobába pedig szűrt fényt juttat. A kilátást természetesen nem zavarja. Mindezek mellé általában a szúnyogháló is fölszerelhető.

Az akár nap közbeni pihentető alvás és a kellemes hűvös miatt mindenképpen nézzünk körül a tetőtéri árnyékolástechnika által kínált termékek között. A jól megválasztott hővédő eszközzel akár 5-6 fokkal is hűvösebb lehet a belső hőmérséklet, mint az utcai. Megfelelő klímával pedig már az olyan forró nyarak is kényelmesen átvészelhetők, mint például az idei.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - tetőtéri ablak, fényzáró roló, roletta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-03-26 08:15:59
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü