Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A lakásfelújítás mindig izgalmas feladat. Legtöbbször még nem is tudjuk mire vállalkozunk, amikor megvesszük a jól lealkudott új lakásunkat, amit a vásárlás után fel akarunk újítani. - Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
részletek »

A lakásfelújítás építőanyagai

Lakásfelújítás Magazin! Milyen legyen az új otthonod? Mitől lesz a lakásodból otthon, ami egyedi, ami modern, ami Tiéd? Minden kérdésre megtalálod a választ itt, a Lakásfelújítás Magazin oldalon.
Lakásfelújítás, családi ház felújítás magazin
Oszd meg másokkal
A lakásfelújítás építőanyagai
A lakásfelújítás építőanyagai
A lakásfelújítás mindig izgalmas feladat
A lakásfelújítás mindig izgalmas feladat. Legtöbbször még nem is tudjuk mire vállalkozunk, amikor megvesszük a jól lealkudott új lakásunkat, amit a vásárlás után fel akarunk újítani. Az eladó ilyenkor finoman közli, hogy “Ó…hát ezt 500e-ből biztos meg tudják csinálni…”
Aztán elkezdünk körbenézni, s mint laikus, az építőiparban nem járatos építtető, magunk is jócskán elcsodálkozunk, hogy milyen anyagárak vannak manapság az építőiparban. De milyen építőanyagokkal kell számoljunk egy lakásfelújítás során?

Mivel lakásról beszélünk, téglára és tetőcserépre valószínűleg nem lesz szükségünk. Azonban érdemes a nyílászáróknál kezdeni a felújítást, hiszen ilyenkor ki kell bontani a régi ablakokat, ami jó nagy felfordulással jár. Tehát máris megvan az első amire szükségünk van: ablak (www.ablak-ajto-budapest.hu), bejárati ajtó, esetleg beltéri ajtó, azaz nyílászáró szinte biztos kell. (a job nyílászáró forgalmazó cégek vállalják a szakszerű beépítést is!)

A következő a lakásfelújításban a fal és a mennyezet lehet, ilyenkor merül fel a gipszkarton, a tapéta szükségessége. A fal és mennyezet felújítás során érdemes elgondolkodni az elektromos hálózat felújításán, igy lehet hogy villanyszerelési anyagokra is szükség lesz.
Hirdetés

És a végére hagyhatjuk a padlót, ahova különböző padlóburkoló elemeket választhatunk: padlólap, laminált lap, parketta stb. Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy a legtöbb építőanyag beépítéséhez, különböző segédanyagokra is szükség lesz: ragasztók, csavarok, rögzítőelemek, gipsz, szilikon, púrhab, stb amik összességében még jelentősen megnövelhetik a kiadásainkat.
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - lakásfelújítás, generálkivitelezés, építőanyag, lakás, ház, vállalkozás, új
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2011-05-19 23:29:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü